Wie een elektrisch auto bezit, weet dat er heel wat plaatsen zijn om te verkennen en naartoe te gaan met vakantie. Wist je dat België een ideale bestemming is voor wie met zijn elektrische auto op vakantie wilt? Met schilderachtige routes en tal van bezienswaardigheden is België de perfecte plek om met een elektrische auto op vakantie te gaan.
Reizen op de weg betekent vrijheid, in jouw eigen tempo ongelooflijke landschappen ontdekken met uitzicht op zee of ondergedompeld in de natuur, in alle autonomie en zonder zorgen. En als de auto elektrisch is, wordt de vakantie groen en milieuvriendelijk. Door zijn afmetingen is België een land waar iedereen zonder veel moeite zijn eigen groene vakantie met een elektrische auto kan plannen. Dus waar wacht je nog op?
Tussen 2013 en 2020 is de beschikbare infrastructuur voor het opladen van elektrische auto’s in België toegenomen. Er waren iets minder dan 7.500 laadpalen België vanaf 2020, waarvan de meerderheid normale laadstations waren en ongeveer 400 snellaadstations. De markt voor elektrische auto’s in België zal naar verwachting groeien met 19,02% (2022-2027), wat resulteert in een marktvolume van 12,83 miljard dollar in 2027.
In België steeg de verkoop van elektrische voertuigen (d.w.z. de gecombineerde verkoop van BEV’s en PHEV’s) in 2021 met 25 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, volgens Febiac, de Belgische federatie van de auto- en fietsindustrie. Uitgedrukt als aandeel van de totale markt zullen plug-in hybrides (PHEV’s) en zelfopladende elektrische voertuigen (HEV’s) in 2021 goed zijn voor 17,5 procent en batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) voor 5,3 procent.
In totaal stijgt het marktaandeel van geëlektrificeerde auto’s tot 22,8 procent van de Belgische markt voor nieuwe voertuigen. Dankzij de stijging van de verkoop van elektrische auto’s daalt de gemiddelde CO2-uitstoot van een nieuw verkochte auto in België van 107,9 g/km in 2020 naar 97,1 g/km in 2021. In 2021 werden in België 22.669 BEV’s ingeschreven. Negen van de tien werden geregistreerd door bedrijven of zelfstandigen. Dezelfde verhouding geldt voor PHEV’s, met 90,3% van de 44.815 inschrijvingen door bedrijven of zelfstandigen. Wat HEV’s betreft, werd slechts 43,7% van de 19.516 geregistreerde nieuwe auto’s gekocht door bedrijven of freelancers.
Ondanks de stijging van de verkoop van elektrische auto’s noteerden ook benzineauto’s een lichte stijging van hun marktaandeel, zij het slechts met 0,2%. Zij bereikten een marktaandeel van 52%. Dieselauto’s bleven ondertussen terrein verliezen en daalden vorig jaar tot slechts 9,2% van de Belgische markt voor nieuwe auto’s. Vanaf 2019 zijn de meeste oplaadpunten te vinden in Oost-Vlaanderen. Volgens Febiac zet ook het gebrek aan laadinfrastructuur in België een rem op de opmars van BEV’s. Febiac hekelt vooral de situatie in Brussel en Wallonië, omdat de meeste openbare laadpalen zich in Vlaanderen bevinden. Volgens fabrikanten zullen de kosten van elektrische auto’s dalen als er meer oplaadpunten komen.
Jouw elektrische auto opladen in België is eenvoudig en ongecompliceerd. Het land beschikt over een uitgebreid netwerk van laadpalen verspreid over het hele land, gaande van snellaadstations tot bestemmingsladers bij hotels, restaurants en parkeergarages. Het goede nieuws is dat België een gestandaardiseerd systeem gebruikt dat ‘Smart Charging’ heet. Dit betekent dat, ongeacht waar je oplaadt, je dezelfde gebruikersinterface en dezelfde betaalmethode gebruikt.
Het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s in België neemt snel toe. Vanaf 2020 zijn er meer dan 17.000 openbare laadpalen beschikbaar in het land. Dit is een aanzienlijke toename sinds 2016, toen er slechts 1.400 openbare laadpalen waren in het hele land. Met zo veel opties beschikbaar, moeten bestuurders van elektrische auto’s geen moeite hebben om een beschikbare laadpaal in België te vinden.
Bovendien bieden verschillende privébedrijven hun eigen laadoplossingen aan, waardoor het voor bestuurders nog gemakkelijker wordt om hun auto op te laden. Al deze verschillende opties maken het mogelijk voor eigenaars van elektrische auto’s om hun auto op een gemakkelijke en betaalbare manier van stroom te voorzien wanneer ze dat het meest nodig hebben.
Kortom, de beschikbaarheid van laadpalen voor elektrische auto’s in België neemt gestaag toe en zou dat in de toekomst moeten blijven doen. Dit zou het bezit van een elektrisch auto voor iedereen gemakkelijker en toegankelijker moeten maken.
België beschikt over talrijke oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Je vindt ze in de meeste grote steden, maar ook in veel kleinere steden. Bovendien zijn er verschillende speciale websites die de locaties van laadstations in het hele land vermelden.
Voorbeelden hiervan zijn de websites Brussels Mobilité en E-Charging Belgium. Deze sites geven gedetailleerde informatie over het type laadstation, het adres en de contactgegevens van elk station en informatie over de eventuele kosten. Daarnaast zijn er verschillende mobiele apps (zoals PlugShare) waarmee je in realtime stations in jouw buurt kunt vinden.
Tot slot bieden veel hotels en restaurants gratis oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s – vraag er gewoon naar bij aankomst. Met zoveel beschikbare oplaadstations is het gemakkelijk om een plek te vinden om je elektrische auto op te laden in België.
België zet stappen om meer openbare oplaadinfrastructuur voor elektrische auto’s te voorzien. De regering heeft zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van een uitgebreid netwerk van openbare laadpalen, waardoor elektrische auto’s gemakkelijk overal in het land kunnen worden opgeladen. Er zijn nu meer dan 17.000 openbare oplaadpunten verspreid over België, en er komen er steeds meer bij.
In België is er een duidelijke kloof tussen Vlaanderen en Wallonië. Niet alleen spreken ze verschillende talen, maar het aantal laadpalen voor elektrische auto’s is in Wallonië veel lager dan in Vlaanderen. Momenteel zijn er 17.000 openbare laadpalen in heel België, maar minder dan 1% daarvan bevindt zich in Wallonië.
In België zijn de twee belangrijkste aanbieders van openbare laadstations Allego en Bluecorner. Het merendeel van deze stations (97 procent) is te vinden in Vlaanderen, het Nederlandstalige deel van België. In Wallonië (de Franstalige regio) is er een kleiner aantal stations, deels als gevolg van een verouderde energie-infrastructuur. Ze-Mo is één aanbieder die in dit gebied actief is met enkele locaties in de provincies Namen en Luik; er is echter zeer weinig aanbod in vergelijking met andere delen van de provincie Namen of het zuidoosten van Luxemburg, waar je een of twee stations kunt vinden bij supermarktketens of enkele hotels.
De overheid werkt ook samen met bedrijven om laadpalen te installeren bij bedrijven, zodat werknemers hun elektrische auto’s gemakkelijk en snel kunnen opladen terwijl ze op het werk zijn. Door het gemakkelijker en toegankelijker te maken voor mensen om hun elektrische auto op te laden, hoopt de Belgische regering meer bestuurders aan te moedigen om de overstap te maken van traditionele benzine- en dieselauto’s naar elektrische auto’s.
In België hebben routes als de E25 en E19 naar Parijs veel snellaadstations. Lidl biedt gratis opladen aan, maar ook betaalde opladers van partijen als Allego, Fastned, Ionity en Luminus tussen de grote Vlaamse steden – momenteel in totaal ongeveer 800.
Wallonië heeft helaas een beperkt aantal snelladers, wat betekent dat als je in de buurt van Maastricht of Vlaanderen bent, het verstandiger is om daar op te laden. Dit geldt vooral als u van plan bent naar Luxemburg of Frankrijk te gaan, waar de infrastructuur voor snelladen nog ontbreekt. De enige 50kW Allego lader bij Manhay op de E25 is meestal bezet, dus de kans is groot dat hij niet beschikbaar is wanneer hij nodig is – en dat is niet de bedoeling.
Als je op zoek bent naar een snellaadstation, vindt je deze in de meeste benzinestations, parkeergarages en steden. Snellaadpunten zijn de beste optie om de batterij van jouw elektrische auto snel weer op te laden. Het laadvermogen varieert van 50kW tot 350kW, waardoor u 80-90% van de batterij kunt opladen in 30 minuten of minder. De meeste snellaadpunten vereisen een abonnement en een compatibele laadkabel.
België heeft een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van elektrische auto met de installatie van hyperlaadstations. Hypercharging is een vorm van snellaadtechnologie waarmee een elektrisch auto kan worden opgeladen in minuten in plaats van uren, waardoor ze zeer geschikt zijn voor langere afstanden. Deze laders leveren gelijkstroom tot 800 kilowatt, waardoor een batterij in slechts 20 minuten van leeg tot 80% kan worden opgeladen.
België heeft momenteel 10 hyperlaadstations, voornamelijk in Vlaanderen, en er zijn plannen om dit netwerk de komende jaren over het hele land uit te breiden. Deze laders maken deel uit van een inspanning van de regering om het gebruik van elektrische auto’s te bevorderen en de koolstofuitstoot van het land te verminderen. De regering heeft ook geld uitgetrokken om laadpalen te installeren in bestaande tankstations, zodat bestuurders van elektrische auto’s gemakkelijker onderweg kunnen tanken.
De installatie van hyperlaadstations in België is een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst en benadrukt het engagement van de regering om groene technologieën zoals elektrische voertuigen te promoten. Nu er meer oplaadpunten worden geïnstalleerd, zullen elektrische auto’s waarschijnlijk steeds populairder worden. Dit zou een grote verschuiving teweeg kunnen brengen in de manier waarop mensen auto’s gebruiken en de totale koolstofuitstoot van het land kunnen verminderen.
Een Tesla opladen in België kan op verschillende manieren. Afhankelijk van het model van jouw Tesla hebt je toegang tot verschillende laadmethodes. Je kunt als Tesla eigenaar gebruikmaken van het uitgebreide netwerk van meer dan 350 Superchargers in het hele land. Dit is de snelste manier om jouw Tesla op te laden, met een vermogen tot 250 kW op sommige van deze locaties.
Als je geen Tesla hebt, geen probleem! Sommige superchargers in België staan open voor alle elektrische auto’s die gebruikmaken van een CCS-snellaadverbinding. Je hoeft alleen maar de Tesla-app op jouw telefoon te installeren om ze in te schakelen.
De prijzen voor mensen zonder laadpas met een vast tarief liggen doorgaans 15 tot 20 procent hoger dan in Nederland. Bovendien beginnen de Belgische snellaadtarieven meestal bij ongeveer dezelfde prijs als in Nederland.
De kosten voor het opladen van een elektrisch voertuig in België kunnen variëren afhankelijk van het gebruikte type lader. Openbare laadpalen variëren meestal van 0,25 tot 0,50 euro per kWh. Dit lijkt misschien niet veel, maar de kosten kunnen snel oplopen; een rit van 100 km met een elektrisch voertuig kost ongeveer 10 tot 20 euro, afhankelijk van het type lader en het gebruikte elektriciteitstarief. Afhankelijk van de aanbieder kunnen er ook extra kosten zijn voor het gebruik van openbare oplaadpunten of maandelijkse abonnementen. Bovendien bieden sommige aanbieders speciale kortingen en promoties die de kosten van het opladen kunnen drukken. Uiteindelijk is het belangrijk om verschillende aanbieders en hun tarieven te vergelijken voordat je een beslissing neemt.
Het is ook belangrijk op te merken dat de kosten van elektriciteit in België kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag. Zo kunnen er bijvoorbeeld goedkopere tarieven beschikbaar zijn tijdens daluren wanneer de vraag lager is. Dit betekent dat het voordeliger kan zijn om een elektrisch auto ’s nachts of tijdens het weekend op te laden. Bovendien bieden sommige providers speciale tarieven aan voor bestuurders van elektrische auto’s, waardoor de kosten nog verder kunnen dalen.
De Belgische overheid introduceert ook een nieuw betalingssysteem dat het gemakkelijker maakt om te betalen voor laaddiensten. Met deze ‘Electric Mobility Card’ kunnen bestuurders eenvoudig en veilig betalen voor het opladen van hun auto aan openbare laadpalen in het hele land. Met dit systeem kunnen elektrische autobezitters in België gemakkelijk toegang krijgen tot en gebruik maken van de openbare laadinfrastructuur.
Elektrische auto’s kunnen in België worden opgeladen met een standaard stopcontact – hetzelfde als in Nederland. Om er zeker van te zijn dat je nooit zonder stroom komt te zitten, kan je het beste jouw eigen snoer met stekker meenemen voor noodgevallen. Vraag echter altijd toestemming aan de verblijfplaats voordat je hun stroom gebruikt.
Bovendien kun je in België je auto vaak niet via een gewone stekker opladen omdat het land een ander aardingssysteem heeft. Als de veiligheidscontrole van jouw elektrische auto dit als een onveilige aansluiting ziet, zal hij weigeren op te laden. Als gevolg kan ongeveer 45% van de stopcontacten van campings en vakantiehuizen in Wallonië met succes een elektrische auto opladen, terwijl dat in Vlaanderen voor 75% van de stopcontacten geldt.
In Vlaanderen worden alle Nederlandse laadpassen geaccepteerd bij bekende laadpunten, zoals Bluecorner en Allego. In Wallonië is het moeilijker om oplaadpunten te vinden die universele passen accepteren, omdat er over het algemeen weinig oplaadpunten zijn. Voor Ores 4411 laadpunten bijvoorbeeld is een specifieke app nodig; Ze-Mo laadpunten zijn toegankelijk met een Plugsurfing of Shell Recharge kaart. In werkelijkheid hebben hotels en supermarkten in Wallonië dus betere mogelijkheden om op te laden dan openbare ruimtes.
België maakt het gemakkelijker voor eigenaars van elektrische auto’s om hun voertuigen op te laden met de invoering van een nieuw kaartsysteem. Het nieuwe oplaadkaartsysteem geeft elektrische auto bezitters toegang tot openbare laadpalen in heel België zonder dat ze meerdere betaalkaarten of contant geld bij zich hoeven te hebben. Dit systeem werkt met een enkele kaart, waarop al uw betalingsgegevens zijn opgeslagen. Deze kaart kan vervolgens worden gebruikt om toegang te krijgen tot elk openbaar oplaadpunt, ongeacht het netwerk of de dienstverlener.
De kaarten worden verdeeld door twee grote aanbieders: Fluxys en Eandis. Beide bedrijven bieden een reeks verschillende soorten kaarten aan met verschillende niveaus van dienstverlening en toegang. Afhankelijk van jouw behoeften kan je een kaart kopen die je toegang geeft tot verschillende niveaus van oplaadstations, zoals snelladen en standaard laadpalen.
Voor wie geen kaart kan krijgen, is er ook de mogelijkheid om een mobiele app of website te gebruiken om toegang te krijgen tot en te betalen voor oplaadsessies bij openbare oplaadpunten. Dit is vooral handig als je op reis bent en geen toegang hebt tot de fysieke kaart.
Als je van plan bent om in België te reizen met een elektrisch auto, zorg er dan voor dat je laadpalen bij lokale hotels bekijkt voordat je vertrekt. Nu er elke dag meer en meer hotels laadpalen installeren, wordt het voor eigenaars van elektrische auto’s steeds gemakkelijker om op te laden bij hotels.
De meeste hotels in België beschikken over Level 2 laadpoorten, die tot 22kW stroom leveren en binnen 4-8 uur een volledige lading leveren. Deze punten bevinden zich meestal in speciale parkeervakken, waardoor het voor eigenaars van elektrische auto’s gemakkelijk is om hun voertuig te vinden en aan te sluiten zonder een grote parkeerplaats te hoeven doorzoeken. Sommige hotels hebben ook Level 3 laadpoorten die tot 50kW vermogen kunnen leveren en jouw elektrische auto in slechts 30 minuten kunnen opladen. Hotelpersoneel helpt eigenaars van elektrische auto’s meestal graag bij het vinden van laadpalen en bij het aansluiten van het voertuig, dus wees niet bang om hulp te vragen als je die nodig hebt.
Hoewel veel hotels type 2 oplaadpunten hebben, maken ze dit niet altijd duidelijk. Vraag ernaar bij jouw reservering. Als je online boekt, zullen sommige sites zoals Booking.com je al vertellen welk type oplaadpunt beschikbaar is in het hotel en of het een private (gratis) of publieke oplader is. Houd er rekening mee dat deze informatie niet altijd accuraat is en dat je in sommige hotels van tevoren een oplaadplek moet reserveren. Mogelijk wordt je alleen naar een stopcontact geleid, waardoor het aanzienlijk langer duurt om jouw accu op te laden dan wanneer je een oplaadplek had gereserveerd.
Er zijn 150 hotels met Tesla “Destination Chargers.” Deze hebben meestal twee oplaadpunten: één voor Tesla’s, en één voor andere elektrische auto’s. Soms zijn deze laders gratis te gebruiken, terwijl andere keren het hotel je vraagt iets van hen te kopen terwijl je het gebruikt. In sommige gevallen is de lader alleen beschikbaar voor gasten van het hotel.
Wanneer je een camping kiest om te verblijven tijdens je elektrische autovakantie, is het belangrijk om te controleren of er oplaadmogelijkheden zijn. Veel campings in België hebben speciale ‘EV-oplaadpunten’ geïnstalleerd, die een snelle en handige manier bieden om jouw accu op te laden terwijl je op vakantie bent.
Er zijn twee soorten EV-laadstations op de meeste campings in België: AC en DC. De AC-laders zijn meestal Level 2, wat betekent dat ze tot 7 kW vermogen leveren en een gemiddelde elektrische auto volledig kunnen opladen in ongeveer 6-8 uur. DC-snelladers daarentegen kunnen tot 50 kW vermogen leveren en kunnen een elektrische auto in minder dan een uur opladen.
België is een geweldige plek om te bezoeken en te verkennen, maar als je van plan bent te reizen met een elektrisch auto, dan is het belangrijk om te weten waar je het kunt opladen. Vakantiewoningen worden steeds populairder in België en bieden reizigers het gemak van een eigen huis weg van huis. Gelukkig zijn veel vakantiewoningen in België uitgerust met oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s.
Er is een breed scala aan opties beschikbaar als het gaat om het opladen van jouw elektrische auto bij vakantiewoningen in België. Sommige vakantiewoningen zijn uitgerust met een eigen oplader. Voor het vinden van een plaats om jouw elektrische auto op te laden bij een vakantiewoning in België, kan je het beste rechtstreeks contact opnemen met de verhuurder en informeren naar de mogelijkheden.
België is een geweldige bestemming voor wie het land op een milieuvriendelijke manier wil verkennen. Voor wie in één reis meerdere steden en bezienswaardigheden wil bezoeken, is België een ideale plek voor een roadtrip. Er zijn verschillende populaire routes die bestuurders van elektrische auto’s kunnen nemen, waaronder de kustroute van Oostende naar Kortrijk; de Vlaamse Ardennen tour die u meeneemt door enkele van de mooiste landschappen van het land; en een tour langs historische steden zoals Brugge, Gent en Leuven. We hebben meerdere elektrische autoroutes naar België gemaakt.
Op vakantie gaan met een elektrisch auto naar de Ardennen in België is een geweldige manier om deze prachtige regio te verkennen en tegelijkertijd jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. De Ardennen zijn een van de mooiste en meest ongerepte gebieden in Europa, vol met weelderige bossen, glooiende heuvels, ruisende rivieren en historische dorpjes. Met zijn prachtige landschap en overvloedige fauna is het een perfecte plek om een paar dagen door te brengen met jouw elektrische auto. Hieronder vindt je een elektrische autoroute van Utrecht naar de Ardennen in België.
België is een ideale vakantiebestemming voor wie een elektrisch auto heeft. Met tal van laadpalen in het hele land is het gemakkelijk om een plek te vinden om je elektrische auto op te laden wanneer dat nodig is. Bovendien heeft België pittoreske landschappen en gezellige steden zoals Brussel, Brugge, Antwerpen en Gent.
België is ook de thuisbasis van het beste eten en de beste cultuur van Europa. Van lokale delicatessen zoals Belgische wafels en chocolade, tot de vele musea en galerijen in het land, er is genoeg te zien en te doen in België. En met zoveel laadpalen in het hele land kunnen elektrische auto bestuurders gemakkelijk al deze attracties verkennen zonder zich zorgen te maken dat ze zonder bereik komen te zitten.
België is een land dat voor elk wat wils biedt. Of je nu op zoek bent naar een stedentrip of een avontuur, België heeft het allemaal. Waar je ook naartoe gaat tijdens jouw elektrische autovakantie in België, je zult zeker genoeg spannende en gedenkwaardige ervaringen opdoen.
Met haar oude charme zit Antwerpen vol interessante bezienswaardigheden. Bezoek het Rubenshuis, waar ooit de Vlaamse schilder Peter Paul Rubens woonde, en verken de verschillende galerieën en kerken in de stad.
Gent is een universiteitsstad met veel karakter en charme. Wandel door de geplaveide straten en verken de vele musea en galerieën. Geniet vervolgens van een drankje in een van de traditionele cafés van de stad of proef Belgisch bier.
De hoofdstad van België staat bol van cultuur en geschiedenis, en er zijn tal van bezienswaardigheden om te verkennen. Bezoek de Grote Markt, een van de mooiste pleinen van Europa, wandel door de geplaveide straten van het stadscentrum en proef heerlijke Belgische chocolade.
Een andere niet te missen bestemming in België is de stad Brugge, door velen het Venetië van het Noorden genoemd vanwege de verstrengelde kanalen en de romantiek. Brugge is een charmante stad die zijn middeleeuwse uiterlijk met zijn bakstenen huizen, klokkentorens en oude bruggen heeft behouden. Brugge is een van de populairste toeristische bestemmingen van België. Maak een boottochtje langs de vele kanalen en proef de lokale bieren. Brugge heeft ook veel historische architectuur om te verkennen, zoals de Belforttoren en de Sint-Salvatorskathedraal.
Als je op zoek bent naar een adembenemende en idyllische plek in Europa, ga dan naar de Ardennen. Met zijn weelderige bossen, glooiende heuvels, ruisende rivieren en historische dorpjes biedt de Ardennen voor elk wat wils. De Ardennen zijn mooi en vredig, maar ook beroemd vanwege de Slag om de Ardennen in de omgeving van Bastogne.
La Roche-en-Ardenne staat bekend als de “Tuinstad” van België. Deze kleine stad bij de grens met Frankrijk heeft veel parken en tuinen, waardoor het een populaire bestemming is voor weekenduitstapjes.
Dinant ligt in België en is een vakantiebestemming vanwege de vele attracties zoals parken, musea, kastelen en natuurpaden. De belangrijkste bezienswaardigheden in Dinant zijn de stadsmuren en de Notre Dame de Dinant. De stadsmuren werden gebouwd tijdens de Middeleeuwen en dienden ter bescherming. De Notre Dame de Dinant werd gebouwd rond de 13e eeuw en is een van de oudste kerken van België.
Leuven is een van de beste plaatsen in België om te bezoeken als je van bier houdt. Hier vind je de beste brouwerijen van België. Je moet het Brouwerijmuseum bezoeken en de Brouwerij, de beste plek om bier te proeven.De Sint-Pieterskerk, een van de oudste en mooiste kerken van België, is ook een van de grote bezienswaardigheden in Leuven. Bezoekers kunnen ook het stadhuis van Leuven bezoeken, het mooiste stadhuis van België.
Mechelen in België is een charmante stad gebouwd rond een mooi wit stadhuis. De geplaveide straten en waterwegen zijn ideaal om te wandelen, te fietsen of te genieten van prachtige uitzichten. In de stad is ook van alles te doen, van kunstgaleries tot historische musea en parken.
Het Nationaal Park Hoge Kempen is een nationaal park in de provincie Limburg vlakbij de Nederlandse grens. Het park werd opgericht in 1970 en heeft een oppervlakte van 67 km2. Het is een natuurgebied van groot belang voor vogels: er zijn meer dan 180 soorten geregistreerd. Andere soorten zijn de grote bonte specht, de bruine kiekendief en de grauwe klauwier, allemaal bedreigde soorten.
Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of leuke gezinsactiviteiten, Oostende is de perfecte bestemming. Zonnebaden op de lange stranden, wandelen langs de promenade en vergeet niet de lokale zeevruchten te proeven. Oostende is een badplaats in de Belgische provincie West-Vlaanderen die bekend staat om zijn romantische sfeer en brede zandstranden. In de 19e eeuw werd Oostende een bekende badplaats die rijke Europeanen aantrok die kwamen genieten van het warme weer en de zeelucht opsnuiven. De stad groeide verder in belang tijdens de Eerste Wereldoorlog toen beide partijen haar gebruikten als militaire basis. Vandaag blijft Oostende een populaire toeristische bestemming met kilometerslange zandstranden en een bruisend nachtleven.
Reizen naar België in jouw elektrische auto is een geweldige manier om de bezienswaardigheden van het land te zien en tegelijkertijd jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Dankzij de vele beschikbare oplaadpunten kan je jouw elektrische auto altijd opgeladen en klaar voor vertrek houden. En zonder uitstoot kan je met een goed gevoel op een milieuvriendelijke elektrische autovakantie. Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog op elektrische auto vakantie met jouw elektrische auto naar België!