Elektrische autovakantie naar Italië

Op vakantie met je elektrische auto naar Italië

Italië is een prachtig land dat toeristen veel te bieden heeft, en als je het geluk hebt om daar in een elektrisch auto te reizen, staat je een echte traktatie te wachten. Hoewel Italië wel wat oplaadinfrastructuur heeft, is het niet zo ontwikkeld als andere landen, dus je moet je route zorgvuldig plannen en ervoor zorgen dat je nooit te ver van een oplaadpunt verwijderd bent. Italië heeft een uitstekende infrastructuur voor het opladen van elektrische auto’s, maar het is belangrijk op te merken dat het noorden van het land (tot Rome) veel beter is uitgerust dan het zuiden.

Elektrische autovakantie Italie

Elektrische auto markt in Italië

De markt voor elektrische auto’s is, ondanks de crisis en de tekorten als gevolg van de pandemie, booming en het concept van groen reizen verspreidt zich door heel Europa. Hoewel er aanzienlijke verschillen zijn tussen de Europese lidstaten wordt de wereldwijde trend van sterke groei op de markt voor elektrische auto’s bevestigd. Duitsland was het best presterende land in 2020, voor Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Wat betreft de verhouding tussen de verkoop van elektrische auto’s en auto’s met verbrandingsmotor: Noorwegen en Zweden bevestigen de buitengewone trend met 76% en 32%, en Italië staat op een percentage van 4,3%.

Elektrische auto opladen in Italië

De eenvoudigste manier om op te laden bij een openbaar laadstation is om een ​​kaart of de applicatie van de beheerder van het specifieke laadpunt te krijgen. Het is dan raadzaam om via een willekeurige applicatie de exploitant van het laadpaal te controleren, zodat je de juiste applicatie op je smartphone kunt downloaden en eventueel een account kunt aanmaken. Ook komen er steeds meer overeenkomsten tussen verschillende operators, zodat een eventuele actieve account voor de ene operator ook kan opladen op systemen van andere partijen.

Laadpalen in Italië

Volgens Motu-E-onderzoeken zijn er in Italië 30.704 laadpalen en 15.674 laadstations op 12.410 openbare locaties. Ten opzichte van dezelfde periode in 2021 is de stijging 7.429 oplaadpunten, ofwel +32%. Ten opzichte van voorgaande jaren is de laadinfrastructuur flink uitgebreid in Italië. Als we daarentegen nog verder teruggaan in de tijd, waren er in september 2019 slechts 10.647 laadpalen in 5.246 laadstations in Italië. De stijging van 2019 naar 2022 was dus +288%. Op snelwegen zijn er 235 oplaadpunten (+85 t.o.v. maart), waarvan 151 met snel- of ultrasnel opladen.

Waar kan ik mijn elektrische auto opladen in Italië?

Laadpalen voor elektrische auto’s bevinden zich meestal in Noord-Italië (57%), ongeveer 23% in Midden-Italië en slechts 20% in het zuiden en de eilanden. Lombardije is met 5.080 punten de Italiaanse regio met de meeste oplaadpunten en alleen al heeft 17% van alle punten. Het wordt achtereenvolgens gevolgd door Piemonte met 11%, Latium en Emilia Romagna met 10%, Veneto met 9% en Toscane met 8%. De zes regio’s beslaan samen 64% van het totaal aantal punten in Italië en blijven gestaag groeien2.

Let er wel op dat niet alle laadpalen hetzelfde zijn: er zijn wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC, ultrarapid) laadpalen. De eerste heeft enkele uren nodig om de auto op te laden, maar kost minder, terwijl de laatste ultrasnel opladen mogelijk maakt, maar meer kost.

Investeringen in laadpalen in Italië

Particuliere bedrijven, zoals LeasePlan, spelen een belangrijke rol bij het bevorderen van duurzame mobiliteit. Naast het aanbieden van duurzaamheidsoplossingen werd het ready2e-project gelanceerd om in heel Italië ultrasnelle laadstations aan te leggen. Hierdoor worden niet alleen oplaadpunten opengesteld voor het publiek, maar krijgen klanten die een elektrische auto huren ook belangrijke voordelen. Andere belangrijke spelers die hierbij betrokken zijn, zijn becharge, Next Charge en Plenitude (Enel X Way4).

Meest populaire stopcontacten voor elektrische auto's

AC-oplaadpunten zijn overwegend uitgerust met stopcontacten van het type 2 (75%) en de rest, afgeleid van eerdere normen, van het type 3A. Eerdere normen, van type 3A; wat betreft gelijkstroom (DC) laadstations, bestaan de CSS-normen naast elkaar, de CHAdeMO- en Tesla-normen, die het aantal laadstekkers gelijkelijk delen.

Snelladen in Italië

Op dit moment zijn er in Italië driehonderd snelladers beschikbaar in de buurt van snelwegen. Door de geplande verbeteringen van Allego zullen eind 2022 echter “hyperladers” worden geopend bij 11 Tamoil-laadstations. Met een maximale laadsnelheid van 300 kW kan je jouw elektrische auto veel sneller worden opgeladen dan voorheen.

Tot 2023 zullen de meeste snelladers niet operationeel zijn. In Italië kan slechts drie procent van de huidige snelladers sneller laden dan 50 kW. De 20 Ionity-stations bevinden zich in het noorden (16) en onder Rome (4).

Openbare laadpalen in Italië

Van alle openbare laadpalen is 95% afkomstig van het ENEL-netwerk – de grootste nationale energieleverancier van Italië. Wanneer elektrische autorijders Italië verkennen, kan het lijken alsof dit de enige aanbieder is; er zijn echter nog een paar andere aanbieders van openbare oplaadpunten. Deze omvatten BeCharge, NextCharge, Duferco en Alperia.

ENEL accepteert niet altijd algemene Europese laadpassen, dus vergeet niet een ENEL-X laadpas mee te nemen. Of download op zijn minst hun app ‘Juicepass’ op uw telefoon. Hiermee kunt u alle laadpalen activeren. Betalen doe je via Paypal of een debet- of creditcard.

Tesla opladen in Italië

Dankzij de grote beschikbaarheid van superchargers en destination chargers (gewone Tesla-laadstations) hebben Tesla-bestuurders het in het buitenland gemakkelijker dan elektrische bestuurders die geen Tesla bezitten. Dat komt ook omdat Tesla zelf het liefst naar Tesla-oplaadstations navigeren. Op doorreis is dat comfortabel. Eenmaal op de plaats van bestemming hebben Tesla rijders ook toegang tot openbare ENEL-laadstatio

Elektrische auto opladen langs de snelweg in Italië

Tot op heden zijn er in Italië nog maar een paar elektrische laadstations op snelwegen, sterker nog, de meeste bevinden zich buiten het wegennet. Dit is een beetje stressvol, want als je jouw elektrische auto wilt opladen, moet je altijd de snelweg verlaten en vervolgens weer oprijden. De Italiaanse begrotingswet 2021 voorziet echter in de installatie van een laadstation om de 50 km op snelwegen, een plan dat zal worden gefinancierd met middelen van het Europees Herstelfonds.

Langs grote tolwegen zijn oplaadpleinen ingericht, zoals bij het Plessi-museum op de A22 net na de Brennerpas. Hier vindt je naast Tesla-superladers verschillende snelladers met allerlei aansluitingen voor alle soorten elektrische auto’s.

Betalen voor opladen in Italië

Bij de laadstations kan op de volgende manieren worden betaald:

– Pay as you go , d.w.z. je laadt op en betaalt voor de energie;

– Met abonnementen op de oplaadstations en een vast tarief dat in de maandelijkse of jaarlijkse bijdrage is inbegrepen.

Over het algemeen komen de exploitanten met een energielimiet met een vaste prijs; alles daarboven wordt tegen een lager tarief in rekening gebracht. Wat betalingen betreft, is er enige verwarring omdat elke exploitant zijn eigen methode lijkt te hebben. Bij sommige moet je een app downloaden, bij andere moet je een creditcard met contactloze technologie gebruiken, met je smartphone betalen en een QR-code scannen. Terwijl weer andere je betaalrekening of PayPal gebruiken.

Een probleem waarmee mensen vaak worden geconfronteerd, is dat de betalingssystemen die zij gebruiken niet allemaal compatibel zijn met laadstations van verschillende exploitanten. Als je een snellader wilt gebruiken, wees dan extra voorzichtig en controleer bij de exploitant van het station of je de juiste toepassing hebt gedownload.

Hoeveel kost het opladen van elektrische auto in Italië?

In Italië kosten oplaadpunten voor elektrische auto’s ongeveer evenveel of iets meer dan in Nederland; snelladers zijn ongeveer even duur.

De vergoeding varieert op basis van:

– hoeveel energie de exploitant in rekening brengt;

– hoe snel de auto kan opladen;

– en tenslotte de grootte van de batterij van de elektrische auto.

De kosten per kilowatt van de laadstations variëren naargelang het type en de snelheid van het laden:

– slow mode bij 22 kW aangeboden aan 0,45 euro per kilowattuur;

– snelle modus bij 50 kW aangeboden tegen 0,50 tot 1 euro per kilowattuur.

Een grotere batterij kost meer, maar kan de autonomie en de laadprestaties verbeteren. Sommige oplaadpunten van de nieuwe generatie kunnen een batterij in slechts enkele minuten opladen, maar aan deze supersnelle service hangt een hoge prijskaartje.

Laadpassen in Italië

Tal van Nederlandse laadpassen werken in Italië, maar als je elk laadstation wilt kunnen gebruiken, schaf dan een Italiaanse laadpas aan die op alle netwerken wordt geaccepteerd. Dit zijn bijvoorbeeld Enel-X en Nextcharge kaarten.

Laadpalen bij hotels in Italië

Naarmate elektrische voertuigen steeds populairder worden, beginnen steeds meer hotels oplaadpunten voor hun gasten aan te bieden. In Italië zijn er nu een aantal hotels die deze service aanbieden, waardoor reizigers hun elektrische voertuigen gemakkelijk kunnen opladen terwijl ze onderweg zijn. Terwijl sommige hotels een vergoeding vragen voor het gebruik van het laadstation, bieden andere dit gratis aan als service aan hun gasten.

Niet alle hotels hebben laadpalen, dus het is cruciaal om van tevoren de website van het bedrijf te controleren. Als ze niet vermelden dat ze laadpalen voor elektrische auto’s aanbieden, kan je op zoek gaan naar hotels in de buurt van bekende en toegankelijke oplaadstations.

Daarnaast bieden veel hotels met oplaadpunten voor elektrische auto’s ook andere voorzieningen, zoals gratis parkeren en parkeerservice. Als gevolg hiervan kunnen reizigers in Italië nu genieten van alle voordelen van het bezit van een elektrisch auto zonder zich zorgen te hoeven maken over het vinden van een plek om hun auto op te laden.

Laadpalen bij campings in Italië

Als u van plan bent om met uw elektrische voertuig in Italië te kamperen, is er goed nieuws: Italië heeft nu oplaadpunten voor elektrische voertuigen op veel van zijn campings. Dit betekent dat u kunt genieten van alle voordelen van kamperen (frisse lucht, prachtige landschappen, enzovoort) zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw auto zonder stroom komt te zitten.

Veel campings bieden nu oplaadstations aan, maar het is nog steeds het beste om de website te controleren of contact op te nemen met de klantenservice voordat u ervan uitgaat dat jouw bestemming ze heeft.

Laadpalen bij vakantiehuizen in Italië

Als je overweegt een vakantiehuis in Italië te huren, kan je er een overwegen met oplaadpunten voor elektrische auto’s. Nu het aantal elektrische voertuigen toeneemt, bieden steeds meer huurwoningen dit soort voorzieningen aan. Het is een goed verkoopargument voor milieubewuste reizigers. Dus als je op zoek bent naar een vakantiewoning die voorop loopt, controleer dan zeker of er oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn. Wie weet vindt u uw perfecte vakantiehuis.

Elektrische auto routes naar Italië

Met een kleine hoeveelheid inspanning en de hulp van geautomatiseerde reisplanningsmiddelen kan iedereen gemakkelijk elk type reis in Italië plannen – zoals het gebruik van de website ABetterRoutePlanner.com om een elektrische autorit uit te stippelen. Nadat je de specificaties van jouw gewenste voertuig op dit platform hebt ingevoerd, geeft het automatisch de meest efficiënte route op basis van strategisch gelegen oplaadstations. En als je tijdens jou reis een station moet vinden, zijn NextCharge, PlugShare en Juicepass allemaal geweldige apps voor dat doel.

Elektrische auto route plannen naar Italië

Met gewone auto’s, die een ouderwetse aandrijving hebben en op benzine of diesel rijden, is reizen een fluitje van een cent. Je kiest gewoon je bestemming en gaat op weg – geen gedoe met tanken of het vinden van tankstations onderweg. Maar voor elektrische auto’s is meer planning nodig, zoals rekening houden met factoren als hoe ver het voertuig kan rijden voordat het moet worden opgeladen, de afstand tussen oplaadstations, enz.

Bij het plannen van een reis met een elektrische auto is het belangrijker om rekening te houden met de reis dan wanneer je een benzineauto zou gebruiken. Dit betekent dat je er rekening mee moet houden waar zich langs jouw route oplaadpunten bevinden en hoe lang het duurt om het voertuig op te laden. In Italië is er sprake van een geleidelijke verbetering met een groeiend aantal oplaadstations in het hele land, maar we lopen op dit gebied nog steeds achter op andere Europese landen. In het algemeen worden de omstandigheden beter voor wie met een elektrische auto door Europa wil reizen.

Elektrische auto route naar het Gardameer

Het vooraf plannen van uw elektrische autoroute naar Italië is raadzaam. Om dit te vergemakkelijken hebben wij diverse elektrische autoroutes vanuit Nederland naar diverse Italiaanse bestemmingen gemaakt, die hieronder staan vermeld. Hieronder staat ook een voorbeeldroute van Utrecht naar het Gardameer in Italië. Al onze elektrische autoroutes zijn voorzien van oplaadpunten onderweg.

Bezienswaardigheden in Italië

Veel van de populaire bezienswaardigheden in Italië zijn gemakkelijk bereikbaar met een elektrische auto. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen naar de Amalfikust, Pompeï of de Vesuvius rijden. Dus als je op zoek bent naar een land waar je jouw elektrische auto gemakkelijk kunt opladen terwijl is Italië een uitstekende keuze. Met zijn prachtige landschap en rijke geschiedenis is het een land dat iedereen iets te bieden heeft.

Toscane in Italië

Toscane is een regio in Midden-Italië die bekend staat om zijn prachtige landschap en iconische steden als Florence, Siena en Pisa. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld vanwege het prachtige landschap, de ongelooflijke architectuur en de heerlijke keuken. Toscane staat bekend om zijn glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden. Het staat ook bekend om zijn levendige festivals en talrijke culturele bezienswaardigheden, waaronder de scheve toren van Pisa en de historische steden Florence en Siena. Een andere niet te missen plaats in Toscane is het stadje San Gimignano. 

Venetië in Italië

Venetië is een stad als geen ander. Met zijn kronkelende kanalen, historische architectuur en romantische gondeltochten is het een iconische bestemming die op ieders reislijst moet staan. Van de oude geplaveide straten tot het dromerige uitzicht op de Venetiaanse Lagune, er is van alles te ontdekken in deze betoverende stad.

Rome in Italië

Rome, de hoofdstad van Italië, is een bruisende stad met een oude en fascinerende geschiedenis. Gelegen aan de oevers van de rivier de Tiber, is Rome een belangrijk centrum van cultuur sinds haar oprichting in 753 voor Christus. Het is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest iconische bezienswaardigheden, waaronder het Colosseum en de Trevifontein. De stad staat ook bekend om zijn rijke culinaire tradities en levendige kunstscene. Bezoekers kunnen de vele historische bezienswaardigheden in Rome verkennen, zoals Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek, of een wandeling maken door de geplaveide straten van Trastevere. Wat uw interesses ook zijn, Rome heeft voor elk wat wils. Met zijn geschiedenis, cultuur en kunst heeft Rome zeker een onvergetelijke ervaring voor u in petto. 

Florence in Italië

Florence is de hoofdstad van de Italiaanse regio Toscane en een van de mooiste steden ter wereld. Gelegen aan de oevers van de rivier de Arno in het hart van Italië, staat Florence bekend om zijn opmerkelijke kunst en architectuur, rijke cultuur en heerlijke keuken. Florence, waar enkele van de beroemdste kunstenaars ter wereld woonden, waaronder Michelangelo, Donatello en Botticelli, heeft een lange geschiedenis van artistieke invloed. Van de adembenemende Duomo tot de prachtige Ponte Vecchio, Florence staat vol spectaculaire monumenten en bezienswaardigheden die bezoekers al eeuwenlang inspireren.

Milaan in Italië

Milaan is de hoofdstad van Lombardije, een regio in Noord-Italië. Het is een van de dichtstbevolkte steden van het land en staat bekend om zijn mode, geschiedenis en cultuur. Milaan is de thuisbasis van vele architectonische juweeltjes zoals de Duomo di Milano (de kathedraal van Milaan), de Galleria Vittorio Emanuele II (winkelcentrum) en het kasteel Sforzesco. Daarnaast staat Milaan bekend als een van de modehoofdsteden van de wereld, met een verscheidenheid aan chique boetieks en designerwinkels.

Napels in Italië

Napels, gelegen in het zuiden van Italië, is een schilderachtige stad die rijk is aan cultuur en geschiedenis. De bruisende stad biedt tal van interessante attracties en activiteiten die het tot een geweldige bestemming voor toeristen maken. Napels is de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende architectuur in Europa, waaronder het iconische Castel Nuovo en de prachtige kerk van San Gennaro. Met zijn levendige straten, bruisende markten en heerlijke keuken is Napels een must-visit bestemming voor elke reiziger. 

Pompei in Italië

Pompeii is een oude Romeinse stad gelegen in de Italiaanse regio Campania. Ze werd verwoest door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. De stad bleef bewaard door de dikke lagen as en lava die haar bedekten, waardoor archeologen een fascinerende blik konden werpen op het leven van een stad van 2000 jaar geleden. 

Pompeii is nu een populaire toeristische bestemming, met veel bezoekers die naar het gebied reizen om de ruïnes te verkennen en de ongelooflijke structuren die zijn overgebleven te bekijken. Er zijn naar schatting 2 miljoen bezoekers per jaar in Pompeii, waardoor het een van de meest bezochte archeologische site ter wereld is. 

De Amalfikust in Italië

De Amalfikust is een prachtig stuk kust in Italië dat bekend staat om zijn verbluffende schoonheid en adembenemende landschap. Gelegen langs het Sorrentijnse schiereiland is de Amalfikust een populaire toeristische bestemming met pittoreske stadjes als Positano, Sorrento en Ravello. De kustlijn is gevuld met dramatische kliffen, kristalhelder water en kleurrijke villa’s die het gebied echt spectaculair maken.

Comomeer in Italië

Het Comomeer in Italië is een verbluffend mooie bestemming die bezoekers van over de hele wereld trekt. Het ligt ongeveer 30 mijl ten noorden van Milaan en is beroemd om zijn adembenemende berglandschap, lommerrijke tuinen, sprankelend azuurblauw water en luxueuze villa’s.

Gardameer in Italië

Het Gardameer is een prachtige bestemming in Noord-Italië. Gelegen tussen de regio’s Lombardije, Veneto en Trentino-Zuid-Tirol, is het het grootste meer van Italië en een van de mooiste plaatsen om te bezoeken.

Laggo Maggiore in Italië

Het Lago Maggiore, gelegen in de Italiaanse Alpen nabij de grens met Zwitserland, is een verbluffend mooi gletsjermeer. Het is het grootste en diepste meer van Italië en biedt reizigers een verscheidenheid aan prachtige bezienswaardigheden en activiteiten. Van prachtige stranden tot schitterende eilanden en majestueuze bergen, er is voor elk wat wils aan het Lago Maggiore.

Piemonte in Italië

De regio Piemonte in Italië is een prachtig gebied in het noordwesten van het land. Het staat bekend om zijn glooiende heuvels, mooie wijngaarden en prachtige berglandschappen. De hoofdstad van Piemonte is Turijn, waar een aantal prachtige historische bezienswaardigheden zijn, zoals het Palazzo Reale en de Mole Antonelliana. De regio is ook de thuisbasis van enkele van ’s werelds beste wijnen, waaronder Barolo en Barbaresco. De regio produceert ook robuuste rode wijnen zoals Barbera, Dolcetto en Nebbiolo. Witte wijnen zoals Arneis, Cortese en Moscato d’Asti worden hier ook geproduceerd. 

Italiaanse Rivièra in Italië

De Italiaanse Rivièra, gelegen aan de noordwestkust van Italië, is een van de mooiste en populairste bestemmingen in Europa. Met zijn mediterrane klimaat, prachtige kustlijnen en adembenemende landschap is het gemakkelijk te zien waarom deze regio een populaire bestemming voor toeristen is geworden. Het gebied biedt een spectaculair uitzicht op de nabijgelegen Ligurische Zee en is de thuisbasis van enkele van de meest gerenommeerde steden en dorpen van Italië, waaronder Genua, Portofino, San Remo en Rapallo.

Portofino in Italië

Portofino, Italië is een prachtige kustplaats aan de Italiaanse Rivièra. Het is beroemd om zijn pittoreske haven die een prachtig uitzicht biedt op de zee en de bergen. De stad staat ook bekend om zijn luxe winkels, restaurants en cafés in de geplaveide straten. Bezoekers kunnen ook boottochten maken rond de haven, die een prachtig uitzicht bieden op de kleurrijke gebouwen langs de kustlijn. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, zoals het Castello Brown, een 16e-eeuws kasteel dat uitkijkt over de haven. 

Tips voor een elektrische autovakantie in Italië

Breng van tevoren je route in kaart

Een vakantie in een elektrische auto vergt wat meer planning dan een vakantie in een conventioneel aangedreven auto. Het bereik en het netwerk van laadpalen zijn de belangrijkste aandachtspunten: een overzicht van laadpalen is essentieel. Gebruik verschillende apps zoals https://chargemap.com/ die je de mogelijkheid geven om de locatie van laadpalen te checken en zo de ideale haltes te voorspellen voor een echt zorgeloze reis.

Neem de juiste connectoren mee

Elektriciteit kan anders worden geleverd, afhankelijk van de standaard die bij het laadstation aanwezig is. Bij het opladen van uw elektrische auto onderweg is het daarom belangrijk om de juiste stekkers bij u te hebben:

  • Type 1, ondersteunt eenfasig en driefasig thuisladen tot 22 kW en wordt voornamelijk gebruikt voor scooters en elektrische fietsen;
  • Type 2, voor het laden van particuliere voertuigen onder veilige omstandigheden. Huishoudelijke of industriële stopcontacten zijn aangesloten via een stroomkabel die is uitgerust met een elektronisch regel- en controleapparaat om veilig opladen te garanderen;
  • Type 3, opladen voor openbare plaatsen, typisch voor stopcontacten van tankstations, maar ook privé via wallboxen te installeren. Bij openbare laadpalen is voor een Europese elektrische auto meestal een Type 3 laadkabel met twee Type 2 stekkers, de zogenaamde Mennekes stekkers, nodig.
  • Type 4, voor gelijkstroom snelladen. Met dit systeem kunnen voertuigen in slechts enkele minuten (ca. 20 tot 50 minuten) van 0% tot 80% worden opgeladen. Er zijn twee standaarden: CHAdeMO (Japans) en CCS Combo (Europees).

Let op de rijmodus

Bij elektrische auto’s (maar ook bij hybrides) zijn er verschillende aspecten die de beschikbare actieradius en prestaties in het algemeen kunnen verslechteren. Denk aan agressief rijgedrag en onverstandig gebruik van airconditioning.

Kies accomodaties met oplaadpunten inbegrepen

Tegenwoordig is de elektrische auto niet langer een taboe: veel hotels en vakantiehuizen in betoverende toeristische bestemmingen bieden parkeerfaciliteiten met elektrische oplaadpunten die kunnen worden gebruikt wanneer dat nodig is.

Elke elektrische auto heeft zijn eigen actieradius

Het bereik en het type opladen variëren van elektrische auto tot elektrische auto, evenals de grootte en het ontwerp van de modellen.

Neem de tijd en geniet

Voordat je een reis door het hele land boekt, moet je rekening houden met de infrastructuur. Apps kunnen u helpen de locaties van beschikbare oplaadstations in kaart te brengen, maar het is belangrijk om ook rekening te houden met de tijd die elke stop in beslag neemt – gemiddeld ongeveer een uur. Probeer, indien mogelijk, jouw reis te plannen op tijden dat je dat uur effectief kunt gebruiken; misschien door te stoppen voor de lunch of het diner, of door nabijgelegen attracties te bezoeken.

Elektrische autovakantie plannen naar Italië

Er zijn meer voor- dan nadelen aan het rijden met een elektrische auto, maar wil Italië de populariteit van deze voertuigen echt zien toenemen, dan moet het land zijn infrastructuur verbeteren door meer laadstations te installeren en ze op strategische punten in het land te plaatsen.

Het lijdt geen twijfel dat Italië een prachtige plek is om te bezoeken. Het heeft geweldige historische plaatsen, natuurgebieden en verborgen juweeltjes die je nergens anders vindt. De schoonheid van Italië maakt het een van de meest gewilde vakantiebestemmingen in Europa. Italië is een prachtig vakantieland en is het bezoeken waard met een elektrische auto.

Op zoek naar elektrische autoroutes?